30-9: Digitaal Café over Veilig Online

Iedereen moet tegenwoordig digitaal uit de voeten kunnen, maar veel mensen zijn bang door alle informatie over phishing, hacken, spyware, schending van privacy enzovoort. Het jaar 2020 was een recordjaar voor fraude: bij de Fraudehelpdesk werd voor meer dan 41 miljoen aan fraude gemeld.

Internetten doe je niet meer alleen op computer of laptop, maar steeds meer op tablet en smartphone.
Of het nu gaat om online winkelen, internetbankieren, deelnemen aan sociale media en dergelijke, of simpelweg surfen om informatie te bekijken, het is wel noodzakelijk om dit veilig te doen. Dat is niet zo moeilijk als het lijkt, wanneer je een aantal vuistregels in acht neemt.

Digitaal Café donderdag 30 september

Hoe voorkom je dat je digitaal in handen valt van misdadigers? Wil je meer horen over hoe je jezelf kunt beschermen op de digitale snelweg? Tijdens de bijeenkomst Veilig Online vertellen wij u hoe je fraude en cybercrime kunt herkennen en hoe je kunt voorkomen dat je zelf slachtoffer wordt.
De bijeenkomst wordt gehouden in de  Bibliotheek Gemeente Nijkerk, Frieswijkstraat 99, 3861 BK Nijkerk, op donderdag 30 september van 13.30-15.30 uur. Inloop vanaf 13.15 uur.

Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld u dan via e-mail aan bij cursusadministratie@seniorwebnijkerk.nl.
Aanmelden bij voorkeur uiterlijk t/m 25 september.

Het programma:
Online fraude en cybercrime: Waar hebben we het over?

Drie fraudethema’s:

• Hulpvraagfraude
  • Spoofing
  • Phishing

• Privacy
  • Browser
  • Trackers
  • Veilig bankieren

Graag tot ziens bij het Digitaal Café van SeniorWeb Nijkerk.