Digitaal café Welkom in de cloud

Donderdag 23 mei 2019 organiseert SeniorWeb Nijkerk weer een Digitaal Café bij restaurant De Dolle Joncker in Nijkerk.

Welkom in de cloud

De cloud? Je hoort zo vaak ‘dat sla je toch op in de cloud’… Waar heeft men het dan over? Cloud is Engels voor ‘wolk’ en in computertaal is het niet meer of minder dan het internet.

Makkelijk gezegd, maar… :
• Wat is de cloud?
• Welke cloud kan ik gebruiken?
• Wat zijn de voordelen van werken in de cloud?
• Zitten er ook nadelen aan werken in de cloud?
• Hoe veilig is werken in de cloud?
Kan ik van de cloud alleen gebruik maken op de computer, of ook op tablet of smartphone?
• Zijn er kosten verbonden aan werken in de cloud?
Vragen, vragen en nog eens vragen….

Er zijn vier bekende gratis clouddiensten:
iCloud (van Apple) – OneDrive (van Microsoft), Google Drive (van Google) en Dropbox. Daarnaast zijn er meer aanbieders, waarvoor al dan niet betaald moet worden.

Meer weten over de cloud? Kom dan naar het Digitaal Café, waarbij we ingaan op bovenstaande vragen. Deze bijeenkomst wordt weer gehouden in De Dolle Joncker, Koetsendijk 1 te Nijkerk.

Datum, tijd en kosten:
Donderdag 23 mei, van 15.00-16.30 uur. Binnenlopen is vanaf 14.45 uur. De kosten zijn € 5,00, dit is inclusief een kop koffie of thee bij binnenkomst.

Als u een laptop, tablet of smartphone heeft, kunt u die zeker meenemen. Dan kunt u op uw eigen apparaat zien hoe de cloud werkt. Neem wel gebruikersnaam en wachtwoord mee van uw account(s).

Graag zien we u donderdag 23 mei bij het zesde Digitaal Café van SeniorWeb Nijkerk!