Algemene praktische informatie voor alle cursussen

• We geven onze cursussen in een lokaal van de kerk aan de Jan Steenhof te Nijkerk.
  • Cursussemesters lopen van januari t/m april en van september t/m december.
  • De cursussen vinden plaats in een informele sfeer, de lessen duren 1¾ uur; elke les onderbreken we met een koffie-/theepauze.
  • Het aantal cursisten is minimaal vier, maximaal zes; bij minder dan vier inschrijvingen plaatsen we u op een wachtlijst tot er voldoende inschrijvingen zijn.
  • De cursusadministratie informeert u over definitieve plaatsing.
  • Elke cursist krijgt tijdens de les de beschikking over een computer met het besturingssysteem Windows 10.
  • Voor de tablet- en iPad-cursussen dient u zelf een Android tablet of  iPad mee te brengen.
  • Uw docent, ondersteund door een assistent, geeft elke cursist voldoende persoonlijke aandacht.
  • De uitleg ondersteunen we met voorbeelden en demonstraties op een projectiescherm.
  • De cursisten ontvangen lesmateriaal dat kan bestaan uit een boek en/of eigen materiaal van Seniorweb Nijkerk. Het lesmateriaal is, tenzij anders aangegeven, bij de kosten van de cursus inbegrepen.

NB: Specifieke informatie per cursus vindt u bij de betreffende cursus (zie Cursussen).

• Wilt u optimaal profijt hebben van onze beginnerscursussen, dan dient u thuis een computer te hebben met Windows 10.
  • Wij geven onze themacursussen op computers met Windows 10. Aangezien we uitsluitend in specifieke programma’s werken, maakt het niet uit als u thuis werkt op een computer met bijvoorbeeld Windows 8.1 of een ander Windows besturingssysteem. Bij de themacursussen is steeds aangegeven welke voorkennis van u verwacht wordt om aan deze cursussen te kunnen deelnemen.
  • Voor vrijwel alle cursussen is het noodzakelijk dat uw computer thuis een aansluiting op het internet heeft.
  • Bent u bereid ook thuis regelmatig het geleerde te beoefenen, dan voelt u zich heel gauw thuis in de computerwereld en op het World Wide Web, ofwel: het internet!

Welke cursus wilt u volgen?

• Onder Cursussen treft u informatie aan over de inhoud van al onze cursussen, te beginnen met de cursussen voor beginners gevolgd door de diverse themacursussen voor diegenen die al iets meer ervaring hebben met de computer.
  • Heeft u nog geen ervaring met het gebruik van een computer, dan is het in uw eigen belang eerst de diverse cursusmodules Windows voor beginners te volgen. Gewapend met die kennis kunt u vervolgens bekijken welke themacursussen u aanspreken.
  • Na de introductie van Windows 10 hebben wij (evenals eerder het geval was bij oudere besturingssystemen)  weer een Overstapcursus opgezet, zodat u snel wegwijs wordt in de wijzigingen t.o.v. uw oude besturingssysteem.

Duur van de cursus / kosten / inschrijven / aanbetaling
Bij de cursussen is aangegeven uit hoeveel lessen iedere cursus bestaat en wat de kosten zijn per cursus, veelal inclusief lesmateriaal. Wijzigingen in de vermelde gegevens worden uitdrukkelijk voorbehouden.
Inschrijven voor een cursus kan via de knop Inschrijven bovenaan deze site; daar staat ook meer informatie over andere manieren van inschrijven.

Helaas zijn wij genoodzaakt om bij inschrijving een aanbetaling te vragen van € 10,00 per cursus*). Het aanbetaalde bedrag wordt in mindering gebracht op de kosten van de cursus. Pas na ontvangst van uw aanbetaling wordt uw aanmelding omgezet in definitieve inschrijving en kunnen wij met indeling van cursussen en cursisten beginnen.
De verschuldigde aanbetaling kunt u overmaken op bankrekening NL72 RABO 0377 8997 98 ten name van Stichting SeniorWeb Nijkerk, onder vermelding van de datum waarop en de naam van de cursus(sen) waarvoor u zich heeft ingeschreven.
*) Voorbeeld: u schrijft in voor twee modules van Windows voor beginners, dit betekent dat de aanbetaling € 20,00 bedraagt.

Data en tijden van cursussen
Voor meer informatie over data en tijden waarop de cursus van uw keuze wordt gegeven, kunt u contact met ons opnemen via het Contactformulier.
Ook kunt u hiervoor naar de Digitaal spreekuur komen.