Aan de slag met WhatsApp

Aan de slag met WhatsApp

Besturingssystemen Android en Apple iOs

WhatsApp is een populair, gratis programma om met je smartphone berichten, foto’s, video’s of andere gegevens te versturen. Meer dan 1 miljard mensen in meer dan 180 landen gebruiken WhatsApp om in contact te blijven met vrienden en familie, waar en wanneer ze maar willen.

Berichten kunnen aan individuele contacten gestuurd worden, maar soms is het ook handig om iets met groepen mensen te delen. Belangrijk is dat dit alles op een veilige manier gebeurt. Vooral bij het werken met groepen is het handig wanneer bekend is aan welke regels men zich zou  moeten houden.

Veel mensen kennen alleen de basale dingen die je met dit programma kunt doen. Om het volledig naar eigen wens te kunnen instellen, is deze cursus een uitkomst. Hierin komt alles aan bod om de ins en outs van WhatsApp onder de knie te krijgen. Aan de hand van een praktisch cursusboek helpen wij u op weg.

WhatsApp wordt grotendeels gebruikt op een smartphone, maar het programma is ook beschikbaar voor o.a. tablets. Wij behandelen in onze cursussen voornamelijk WhatsApp voor smartphones. Bij voldoende tijd (en belangstelling) komt ook WhatsApp voor computer of tablet aan de orde. Hiervoor heeft u echter te allen tijde wel een smartphone met WhatsApp erbij nodig.

NB: Voorwaarde voor deelname aan deze cursus is dat u werkt op uw eigen Android smartphone of Apple iPhone

Aantal lessen per cursus:
2 x 1¾ uur, inclusief koffie-/theepauze

Kosten per cursus:
€ 30,00, inclusief cursusboek

Inschrijven:
Bij voorkeur via deze website (Inschrijven). Daar vindt u ook aanvullende informatie over mogelijkheden voor inschrijven.

Wat leert u tijdens deze cursus:

 • Downloaden van WhatsApp
 • Basisinstellingen
 • Profiel instellen
 • Chatten
 • Versturen van berichten, foto’s, contactinformatie e.d.
 • Groepsgesprekken aanmaken en beheren
 • Beheer van media, back-up maken en chats archiveren
 • Status instellen, beheren en verwijderen
 • Privacy en veiligheid
 • Bellen

Extra (bij voldoende tijd en belangstelling):

 • WhatsApp voor computer of tablet

Aanvullende informatie:

Er zijn twee verschillende cursussen: een voor smartphone met het Android besturingssysteem en een voor de Apple iPhone (iOs besturingssysteem). De kosten en het aantal lessen voor beide cursussen zijn gelijk; het cursusboek is afgestemd op het besturingssysteem. Geef bij uw aanmelding voor deze cursus duidelijk aan of u een Android smartphone of een iPhone (met iOs van Apple) heeft.

Weet u niet of u een smartphone heeft met het iOs of Android besturingssysteem, kom dan met uw smartphone naar ons Digitaal spreekuur, elke dinsdag van 13.30-15.00 uur in de Bibliotheek Nijkerk.

Voor algemene informatie over cursuslocatie e.d.: zie Informatie.

Toegankelijkheid