Inloopmiddag / Digitaal spreekuur

Onderstaande informatie heeft betrekking op het reguliere Digitaal Spreekuur. In de afgelopen maanden hebben wij geen spreekuur kunnen houden in verband met het coronavirus. Met ingang van 20 mei 2021 is de bibliotheek weer toegankelijk, zodat wij ook ons Digitaal Spreekuur weer kunnen houden, zij het in aangepaste vorm. Klik hier voor meer informatie.

Onderstaande informatie heeft betrekking op het Digitaal Spreekuur in ‘normale tijden’; gemakshalve laten wij deze tekst staan, maar momenteel wordt het spreekuur alleen gehouden in Nijkerk en nog niet in Nijkerkerveen.

Computervragen? SeniorWeb helpt!Help

Heeft u vragen over het werken op computer of laptop, smartphone, iPad of Android tablets, of over computerprogramma’s, onze cursussen en/of een cursus die u volgt? Kom dan naar het Digitaal spreekuur. Hiervoor geldt: vrij entree; koffie en thee staan klaar!  U bent ook welkom als u (nog) geen cursus bij ons volgt.
Wilt u zich inschrijven voor een cursus, dan kan dat uiteraard ook.

Het Digitaal spreekuur wordt gehouden in samenwerking met de Bibliotheek Gemeente Nijkerk, wekelijks op dinsdagmiddag van 13.30-15.00 uur, in het Leescafé van de bibliotheek, gevestigd in gebouw &/entree, Frieswijkstraat 99, 3861 BK Nijkerk.
Met ingang van 23 januari 2020 wordt ook een Digitaal spreekuur gehouden in de bibliotheek in Nijkerkerveen, gevestigd in gebouw ‘t Veense hart, Van Noortstraat 36, 3864 EV Nijkerkerveen, om de week op donderdagmorgen van 10.00-11.30 uur.
Klik hier voor een overzicht van de data waarop het spreekuur wordt gehouden.

Het Digitaal spreekuur is voor iedereen die vragen heeft over het gebruik van tablet, computer en laptop. Ook over andere digitale zaken, zoals smartphones, apps, DigiD, ov-jaarkaart, computervirussen, het installeren van programma’s, het gebruik van de e-reader, e-books enzovoort kunt u daar terecht. U kunt daarbij geholpen worden door zowel medewerkers van SeniorWeb Nijkerk als door medewerkers van de bibliotheek.
Bezoekers kunnen aanschuiven zonder zich van te voren aan te melden, krijgen ondersteuning bij of uitleg over digitale onderwerpen en kunnen kennis delen onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.

Als u een cursus volgt bij SeniorWeb Nijkerk kan het zijn dat u nog wat extra hulp nodig heeft. Voor algemene vragen over de gevolgde lessen kunt u op de dinsdagmiddag tijdens het Digitaal spreekuur uitstekend bij ons terecht. Wel is het handig als u hiervoor een afspraak maakt met uw eigen docent/assistent.
Als u niet (meer) in staat bent de lessen in ons leslokaal te volgen, of als u thuis hulp nodig hebt bij problemen met de lessen, dan kunt u hulp aan huis aanvragen. Wij doen ons uiterste best u – tegen een kleine vergoeding – ook daarbij behulpzaam te zijn.

Hulp bij andere computerproblemen
Voor hulp bij computerproblemen die niet vallen binnen het gebied waarop de vrijwilligers van SeniorWeb Nijkerk en de bibliotheek u kunnen helpen, kunt u ook terecht bij het landelijke SeniorWeb, mits u daarvan lid bent. U profiteert voor slechts een gering bedrag per jaar van de volgende ledenvoordelen:

  • Ongelimiteerde online helpdesk
  • Telefonische computerhulp én voor een geringe vergoeding zelfs hulp bij u thuis
  • 4 x per jaar het computertijdschrift Enter boordevol tips, achtergrondinformatie en verenigingsnieuws
  • Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
  • Online Cursussen over populaire onderwerpen
  • Voordelige computerboeken en -accessoires

50% korting voor cursisten
Als cursist van ons Leercentrum mogen wij u 50% korting op de ledenprijs in het jaar van aanmelding aanbieden. Heeft u hierin interesse? Vraag dan uw docent om de speciale folder.

Kijk voor informatie over het lidmaatschap en alle daarbij behorende voordelen bij:  SeniorWeb lidmaatschap.