Workshops op de donderdag

Er komt steeds meer digitale apparatuur en niet alles is even gemakkelijk. Neem nou de smartphones… Een aantal jaren geleden was het heel mooi als je een mobiele telefoon bij je had en je iemand onderweg kon bellen of gebeld kon worden. De apparaten werden steeds kleiner, maar wat je er mee kunt doen werd en wordt nog steeds verder uitgebreid

In de laatste maanden van 2022 hebben wij diverse workshops georganiseerd over toepassingen op de smartphone:
Donderdag 20 oktober was de eerste workshop over WhatsApp in groepen. De aanwezige deelnemers waren blij met alle informatie en vooral met het feit dat ze onder begeleiding zelf op hun eigen smartphones konden proberen hoe je groepen aanmaakt, deelnemers toevoegt of uitnodigt, en hoe je de voor jou handige instellingen vastzet.
Donderdag 3 november kon men aan de slag met het beheren van foto’s op de smartphone; de belangstelling was groot en men was eigenlijk verbaasd over het gemak waarmee je foto’s kunt terugvinden, wanneer je weet hoe je die handig kunt ordenen.
Donderdag 17 november was gewijd aan de Store: downloaden, installeren en ordenen van Apps en ook hier waren de deelnemers weer enthousiast over deze handige workshop.

Dit enthousiasme heeft zich kennelijk verspreid, want de workshop Navigatie op donderdag 1 december mocht zich verheugen in een nog groter aantal deelnemers; het aantal tafels moest worden uitgebreid… het aantal onderwerpen moest daarom worden ingekrompen.
Er waren veel vragen, vandaar dat niet alle geplande onderwerpen konden worden behandeld.

En dus kijken we uit naar volgend jaar….

Workshops in 2023

Voor 2023 jaar zijn er al plannen om wederom diverse workshops te organiseren. Nadere informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk op deze plaats.
Voor zover wij nu kunnen overzien, worden deze weer gehouden op dezelfde plaats en dezelfde tijd :

• Waar: in de bibliotheek gemeente Nijkerk, Frieswijkstraat 99
  • Wanneer: op de tweede donderdag van elke maand
  • Hoe laat: van 13.30 – 15.00 uur (inloop vanaf 13.15 uur)
  • Wijzigingen voorbehouden!

Bent u geabonneerd op de nieuwsbrief van SeniorWeb Nijkerk? Dan krijgt u tijdig informatie over data en onderwerpen.

Toegankelijkheid