MS Office PowerPoint 2013

Beginafbeelding-bMS Office PowerPoint 2016-2013

Voor een familiefeest of het jubileum van uw vereniging wilt u een verhaal vertellen. Hoe houdt u de aandacht vast?
Eén beeld zegt meer dan duizend woorden!

Met MS Office PowerPoint kunt u een presentatie maken met foto’s, tekst, animaties, geluid en zelfs een filmpje. Denk hierbij aan verenigingsactiviteiten, een fotoreportage of een reisverslag. De presentatie kunt u vervolgens als diashow afspelen op uw computer, of naar anderen e-mailen.

Aan de hand van een praktisch, stap-voor-stap cursusboek maakt u kennis met de basisbeginselen van het programma PowerPoint 2016, alsmede met enkele geavanceerde functies. Zo kunt u al snel een presentatie maken met foto’s, tekst, achtergronden, een tabel of een grafiek. Ook is het mogelijk om een geluidsfragment – muziek of gesproken tekst – toe te voegen. Uw presentatie moet natuurlijk soepel doorlopen, hetgeen u regelt via fraaie overgangen en met gebruik van animaties. Ook besteden we aandacht aan de diverse manieren waarop u uw presentatie met anderen kunt delen, bijvoorbeeld door verzending via e-mail, ‘inpakken’ voor opslag op een cd/dvd enzovoort.
Alles bij elkaar een uitdaging voor uw creativiteit!

NB: Wij werken met MS Office PowerPoint 2013. U dient op uw computer thuis te beschikken over het programma PowerPoint. Indien u thuis met een andere versie van MS Office PowerPoint werkt, is deelname aan deze cursus ook mogelijk, omdat de versies 2010, 2013 en 2016 niet zoveel van elkaar verschillen.
Let op: vanaf oktober 2017 wordt het programma PowerPoint 2007 niet meer ondersteund!

De cursus wordt gegeven op computers met Windows 10. Aangezien we uitsluitend in dit specifieke programma werken, maakt het niet uit of u thuis werkt op een pc met een ander Windows besturingssysteem. Wel is de hieronder gevraagde ervaring essentieel om te kunnen deelnemen aan deze cursus.

Aantal lessen:
6 x 1¾ uur, inclusief koffie-/theepauze.

Kosten:
€ 80,00, inclusief lesmateriaal.

Inschrijven:
Bij voorkeur via deze website (Inschrijven). Daar vindt u ook aanvullende informatie over mogelijkheden voor inschrijven.

Wat leert u tijdens deze cursus:

 • Presentaties maken met tekst en afbeeldingen.
 • Video, geluid en grafieken toevoegen.
 • Diaovergangen en animaties instellen.
 • Presentatie opslaan.
 • Presentatie delen.
  Het bovenstaande is een greep uit het lesprogramma en het cursusboek. PowerPoint heeft zoveel mogelijkheden, dat het teveel is om alles hier op te noemen. Tijdens de cursus wordt bekeken of alle hierboven genoemde onderwerpen, of meer of andere onderdelen behandeld kunnen worden.

Wat verwachten wij van u:
Ervaring met het gebruik van de computer met een Windows besturingssysteem, o.a.:

 • Werken met muis en toetsenbord.
 • Basiskennis tekstverwerken.
 • Maken van mappen en deze een naam geven.
 • Selecteren met toetscombinaties of met de muis.
 • Verplaatsen (knippen), kopiëren en plakken van bestanden.
 • Opslaan van bestanden in mappen, op de pc of op een geheugen-stick (USB-stick).

Praktische tip:
Het is handig om bij deze cursus een USB-stick mee te brengen, zodat u oefeningen die we tijdens de les maken, ook mee naar huis kunt nemen, en waarop u uw thuis gemaakte oefeningen kunt zetten om eventueel tijdens de cursus door te nemen.

Voor algemene informatie over cursuslocatie e.d.: zie Informatie.

Toegankelijkheid