Windows voor beginners

Windows_10

Windows voor beginners

Computers: dat is niets voor mij, ik snap er niets van, het is te moeilijk, en wat moet ik met internet?!

Herkent u deze uitspraken? Gezien de huidige ontwikkelingen kunt u bijna niet meer zonder computer. Denk hierbij aan contact met de overheid, gezondheidszorg, uw belastingaangifte enzovoort. Daarnaast is het handig en leerzaam om iets te kunnen opzoeken op dat veel genoemde internet.
E-mailen met (klein-)kinderen, vrienden en kennissen opent een nieuwe wereld.

Speciaal voor 50-plussers die nog nooit met een computer hebben gewerkt, hebben wij een viertal korte cursussen (modules) ontwikkeld om u vertrouwd te maken met de diverse mogelijkheden die een computer biedt. Met deze vier modules krijgt u de basiskennis van Windows 10 snel onder de knie. Door deze opzet van kennisoverdracht kunt u nu kiezen voor datgene waaraan u behoefte hebt. De cursussen worden na elkaar gegeven, op dezelfde dag en tijd. U werkt op een computer van SeniorWeb.

Wij werken met het besturingssysteem Windows 10.

Module 1: Toetsenbord en muis (2 lessen)
In twee lessen leert u hoe een toetsenbord werkt, wat de diverse toetsen met moeilijke afkortingen erop betekenen en wat je ermee kunt doen. Daarnaast leert u wat u kunt doen met de knoppen op de muis en hoe u ermee klikt, maar ook hoe u hem vasthoudt zodat u geen pijn in uw pols of arm krijgt.

Module 2: Eenvoudig tekstverwerken en documentbeheer (3 lessen)
Degenen die al redelijk overweg kunnen met toetsenbord en muis, kunnen Module 1 overslaan en direct bij deze module instappen.
Windows is standaard voorzien van een eenvoudig tekstverwerkingsprogramma: Wordpad. In drie lessen leert u hoe u dit programma opent, hoe u hierin een tekst typt, en vervolgens hoe u deze kunt opslaan en – nog belangrijker – weer terugvinden (het zogenaamde documentenbeheer). Ook leert u uw teksten op eenvoudige wijze te bewerken, stukjes eruit te halen, kopiëren, plakken en zelfs een illustratie invoegen.
Deze module is ook handig voor diegenen die hun kennis willen opfrissen, bijvoorbeeld wanneer u in het verleden een cursus hebt gevolgd voor een ouder besturingssysteem van Windows.

Module 3: Internetten met Edge (2 lessen)
In Windows 10 wordt bij voorkeur gewerkt met de browser ‘Edge’. Hiermee ‘surft’ u op het internet, d.w.z.: u gaat naar verschillende websites en u leert hoe u handige websites steeds snel kunt benaderen door ze op te slaan als ‘Favorieten’. Ook zoeken komt aan bod en meerdere websites tegelijk openen. De mogelijkheden zijn legio.
Deze module is ook handig voor mensen die eerder met een andere browser werkten en snel kennis willen maken met de nieuwe browser.

Module 4: De app Mail (2 lessen)
In twee lessen maakt u kennis met de eerste beginselen van e-mailen via het programma dat door Windows 10 standaard wordt meegeleverd: de app Mail. U leert hoe u het programma opent, hoe u berichten kunt lezen, bijlagen opent en opslaat. En natuurlijk hoe u zelf berichten opstelt en verstuurt.

Werkt u liever met Gmail in plaats van met de app Mail: dat kan! In dat geval schrijft u in voor de cursus ‘Mailen met Gmail’.

Aantal lessen en kosten per module:
Alle lessen duren 1¾ uur, inclusief koffie-/theepauze. De prijzen zijn inclusief lesmateriaal.

  • Module 1: Toetsenbord en muis  – 2 lessen – € 25,00
  • Module 2: Eenvoudig tekstverwerken en documentbeheer – 3 lessen – € 35,00
  • Module 3: Internetten met Edge – 2 lessen – € 25,00
  • Module 4: De app Mail – 2 lessen – € 25,00

Mailen via andere programma’s:

  • Mailen met Gmail – 2 lessen – € 25,00

Inschrijven:
Bij voorkeur
via deze website (Inschrijven). Daar vindt u ook aanvullende informatie over mogelijkheden voor inschrijven.

Wat verwachten wij van u:

  • U heeft thuis een computer met het besturingssysteem Windows 10.
  • Uw computer thuis heeft een aansluiting op het internet.
  • U oefent thuis iedere dag zeker een half uurtje.

Al onze computercursussen worden gegeven in Windows 10. Heeft u een laptop met Windows 11, dan dient u die zelf mee te brengen.

NB: Bij voldoende belangstelling kunnen wij ook cursussen of workshops organiseren voor specifieke programma’s, bijvoorbeeld Outlook.com, Windows Live Mail, of Microsoft Office Outlook.

Voor algemene informatie over cursuslocatie e.d.: zie Informatie.

Toegankelijkheid